ASO (Alkmaars Straatorkest – cabaret) – ‘Postbode … is er nog post?’

Het Alkmaars Straatorkest speelt de voorstelling ‘Postbode…is er nog post?’.

Nederland mailt, twittert, what’s appt en skypt dat het een lieve lust is. Dat is natuurlijk prachtig, maar er is ook een keerzijde. Postbezorgers zien de stroom gewone brieven en ansichtkaarten snel opdrogen. Hun banen komen zo in gevaar. Gelukkig is er nog de postwet die voorschrijft dat post altijd bezorgd moet worden. Maar wat nou als er straks helemaal geen post meer is? Twee collega postbodes vinden de oplossing tijdens het muziekverhaal van het Alkmaars Straatorkest.

Bezoekers worden meegetrokken in de wereld van de handgeschreven brief en de ansichtkaart uit Tenerife. Een wereld waarin ook de kleurige polsbandjes, het Zweedse Ikea en een Opa en Oma Brigade een belangrijke rol spelen. Daarnaast is er de voortdurende dreiging van de spionnen van het digitale verkeer ergens op een verre plek aan de andere kant van de oceaan. En in ons land gaan we het ondertussen allemaal straks zelf maar uitzoeken en moeten we straks onze eigen boontjes doppen. Gaat dat onze postbodes lukken? En wat is de rol van de 3D printer daarin?

Het Alkmaar Straatorkest heeft de liederen voor deze voorstelling grotendeels zelf geschreven. De nummers gaan over alles wat hen bezighoudt in de samenleving. Iedereen zingt, bijna altijd meerstemmig, soms a capella, maar vaak begeleiden ze zichzelf op hun accordeons, gitaren, ukelele, fluiten, viool, cello, saxofoon, harmonica en ritme.

De voorstelling op 27 september in Café de Zon begint om 20.30 uur. Kaarten kosten € 7,50 en kunnen worden gereserveerd op tel. 06 – 2221 2555 of via email naar ellineke[at]casema.nl

Postbode ... is er nog post?

Postbode … is er nog post?