ASO (Alkmaars Straatorkest – cabaret) – De Luisterrijke Lancering van Woutje Wokkels

Het Alkmaars Straatorkest presenteert met deze voorstelling de opvolger van de beroemdste Nederlandse ruimtevaarder Wubbo Ockels:
Woutje Wokkels.
Genen verloochenen zich niet. Ook Woutje blijkt een getalenteerd ruimtevaarder! In 1998 vertrekt hij met zijn ruimteschip voor de langste bemande ruimtevlucht ooit die zo’n 17 jaar zal gaan duren.
Via een rondje om de maan wordt hij met hoge snelheid weggeslingerd naar verre planeten. Hij gaat langs Mars, voor een onderzoek als mogelijk toekomstige woonplaats voor uitgeprocedeerde vluchtelingen, slingert weer langs de aarde door naar Venus met zijn heuvels, duikt in een zwart gat en keert dan uiteindelijk in 2015 weer terug op aarde.
Gedurende die lange jaren is er af en toe contact met de Ground Control hier in Nederland en krijgt hij te horen hoe het er in de wereld aan toe gaat…en ook ontvangt hij ieder jaar een grote hit van het Alkmaars Straatorkest, waar hij het dan weer een maandje mee moet doen… Let wel: Woutje reist bijna met de lichtsnelheid en is maar ruim één jaar ouder, de aarde wel 17 jaar.
Wachtend op de naderende landing brengt het Alkmaars Straatorkest een programma vol Straatorkest-hits om Woutje voor te bereiden op zijn terugkeer naar een zorgeloos Nederland.

Het Alkmaar Straatorkest heeft de liederen voor deze voorstelling grotendeels zelf geschreven. De nummers gaan over alles wat hen bezighoudt in onze samenleving. Iedereen zingt, bijna altijd meerstemmig, soms a capella, maar vaak begeleiden ze zichzelf op hun accordeons, gitaren, ukelele,
fluiten, viool, cello, saxofoon, harmonica en ritme.

De voorstelling op zaterdag 3 oktober begint in Café De Zon begint om 20.30 uur. Kaarten kosten € 7,50 en kunnen worden gereserveerd via telefoonnummer 0251 373147 / 06 20181181. Reserveren per e-mail kan ook: ellibodewes[at]hotmail.com.

De Luisterrijke Lancering van Woutje Wokkels