ASO (Alkmaars Straatorkest – cabaret)

Op zaterdag 5 oktober treedt het Alkmaars Straatorkest (ASO) op in Café De Zon aan de Voorstraat 54 in Wijk aan Zee met hun programma ‘Het Hoedje van de Koningin’.

Een nieuw muziekverhaalprogramma waarin het ASO dit keer een blik achter de schermen van het Koninklijke leven biedt. Leden van de hofhouding van de oude koningin doen een boekje open over hoe het daar aan toe is (zou kunnen zijn) gegaan. En dan blijkt dat zij, van kamerheer tot schoonmaakster, ook maar gewone Nederlanders zijn. De koningin krijgt eindelijk tijd om te doen wat zij graag wil: langs het strand wandelen, fietsen op haar elektrische fiets, haar gezicht liften of gewoon een pikante trilogie lezen. Haar hofhouding wordt natuurlijk ingekrompen en krijgt zo ook te maken met de bezuinigingen in ons land. Maar centraal staat natuurlijk iets waar zij nooit afscheid van zal nemen: Een nieuwe hoed voor een volgend optreden.

Het Alkmaar Straatorkest heeft de liederen voor deze voorstelling grotendeels zelf geschreven. De nummers gaan over alles wat hen bezighoudt in onze samenleving. De groep telt 24 leden. Iedereen zingt, bijna altijd meerstemmig, soms a capella, en vaak begeleiden ze zichzelf op hun accordeons, gitaren, ukelele, fluiten, viool, cello, saxofoon, harmonica en ritme.

Het optreden begint 5 oktober om 20.30 uur. De entree bedraagt € 7,50. Reserveringen kunnen telefonisch worden gedaan (0251-373147/ 06-20181181) of per e-mail: ellineke[at]casema.nl