Jubileumconcert Smartlappenkoor Beverwijk

Het enige en echte Beverwijkse Smartlappenkoor bestaat dit jaar 25 jaar. Het koor viert bet jubileum met een gratis concert op zondag 18 mei, natuurlijk in Café de Zon in Wijk aan Zee. Burgemeester Van Leeuwen open het concert om 14.30 uur.

In 1989 begonnen als het Vrouwenstraatorkest, telt het Smartlappenkoor inmiddels 16 mannen en 32 vrouwen, die met veel gevoel en plezier nog echte onvervalste smartlappen zingen. In de loop der jaren zijn er zeemansliedjes en meezingers aan het repertoire toegevoegd, maar de meest oude liedjes als: ‘Achter in het stille klooster’ en ‘Het fiere schooiershart’ worden nog steeds recht uit het hart gezongen. Nieuwere liedjes van bijvoorbeeld Benny Nijman en Conny v.d. Bos staan ook op het programma. Het koor staat onder leiding van dirigent Joost Doodeman en wordt begeleid door de accordeonistes Anja Piels en Rita te Boekhorst. Het Smartlappenkoor weet zich kranig staande te houden tussen alle nieuwe populaire muziekvormen, het levenslied beschrijft vele soorten ups-and-downs en is daarom voor iedereen herkenbaar. Zoals het koor in haar eigen koorlied ook zingt: ‘Er gaan in de wereld zoveel dingen mis, waardoor er steeds wat te snikken is’. Maar het meest bekende lied is inmiddels de zelfgeschreven positieve song over de eigen gemeente: Mooi Beverwijk, meezingen verplicht natuurlijk!

Het belooft een gezellige middag te worden en meezingen mag, een boekje ligt klaar voor de liefhebbers. In de pauze is er een verloting en wordt een lekker smartsoesje uitgedeeld.
Aanvang 14.30 uur, einde ca. 16.30 uur in café De Zon, Voorstraat 54.