Unieke film uit 1979: Biertapwedstrijden in Café de Zon!

Er wordt een unieke film vertoond uit 1979, destijds opgenomen tijdens de biertapwedstrijden in die kroeg. De filmavond gaat gepaard met een bijzondere Ierse avond met eten en muziek.

Visboer Bob Vos is een van de initiatiefnemers. ,,Jos Hassing, vroeger eigenaar van café de Zon, won in 1979 deze biertapwedstrijden. Hiervan is filmbeeld beschikbaar gesteld door Karel de Meijer van café de Rode Haan in Beverwijk’’, vertelt hij. ,,Op de film is te zien hoe bekende horecamensen en barkeepers om de beker streden. Ontzettend leuk om te terug te kijken. De film zal ook veel losmaken, want er komen een boel oude bekenden in voor.’’

De vertoning in Café de Zon wordt gekoppeld aan een uitbundige Ierse avond, met een heuse Irish Stew. ,,Een oude traditie’’, legt Bob uit.  Hij vond al snel veel medewerking. Jos Hassing en Rinus Knoops, beide koks in hart en nieren bedachten de Irish Stew, die volgens Bob op Breugheliaanse manier geserveerd gaat worden, op plankiers. De visboer bedacht zelf een kleintje Irish koffie. David van Aalderen kwam met het idee van Ierse volksmuziek door twee bands. Wij bedachten dat Café de Zon een ideale Ierse Pub zou kunnen zijn!

,,We waren we het er dus snel over eens dat de Ierse avond er moet komen en dat we nét voor december een geweldig feest gaan meemaken’’, aldus Bob.

De avond begint om 17:30 en de stew wordt vanaf 18:30 geserveerd. Inschrijven kan via onze email of telefonisch (0251-374203).