21 maart Diner Dansant jaren 30 style

Titel: Diner Dansant jaren 30 style
Plaats: Eetcafé de Zon Wijk aan Zee
Link out: Click here
Omschrijving: Diner Dansant met revue en nachtclub in jaren ’30 stijl in Café de Zon – zaterdag 21 maart
Café de Zon gaat terug naar de jaren dertig. Nu de komende maanden overal wordt stilgestaan bij 75 jaar bevrijding, doet café De Zon nog een extra stapje terug in de tijd met een Diner Dansant zoals dat in de jaren dertig van de vorige eeuw gebruikelijk was. Na afloop wordt de kroeg omgetoverd tot een vooroorlogse nachtclub.

Greta Garbo zien in Tuschinski. De Bonte Dinsdagavondtrein luisteren met Snip en Snap. Naar de revue van Louis Davids in de TipTop en aansluitend dansen op muziek van De Ramblers in La Gaité en de nacht eindigen in een sfeervolle nachtclub met de muziek van Bertold Brecht en de jarretels van Marlene Dietrich. De jaren dertig van de vorige eeuw waren allesbehalve somber en zwart-wit. De organisatoren hopen dat ze met de omlijsting van het diner en de nachtclub vooral de mooie kant van het decennium kunnen laten zien.

Wat kun je verwachten?
Het diner bestaat uit meerdere gangen en ondertussen is er een bont programma, een soort revue met liedjes, varieté en sketches. Tussen de gangen door kan er gedanst worden op (live) muziek. In de nachtclub brengen we nog wat extra sfeer in het programma en hebben we nog veel meer muziek uit de jaren ’30.

Kaartverkoop
Het diner dansant begint om 17.00 uur, bestaat uit meerdere gangen en kost 35 euro. Na 21.30 uur toveren we de zaal om in een nachtclub á la jaren dertig, toegang voor nieuwe bezoekers is dan 5 euro.

Koop hier je kaarten voor het Diner Dansant: € 35,00 per kaart
Koop hier je kaarten voor de Nachtclub: € 5,00 per kaart

Overigens is het programma nog niet helemaal rond, dus wil je meedoen als muzikant of met een act? Laat het weten via info.sawaz@gmail.com.

Dresscode & stylingtips
Voor zowel het diner dansant als de nachtclub geldt een serieuze dresscode. Hieronder kun je lezen wat mensen droegen in de jaren ’30 en vind je tips om ook je kapsel en make up een jaren ’30 look te geven. Dus ga struinen in vintage winkels, de kringloop of bij Greet Verkleedt in Castricum en kom in stijl!

Fotograaf Heleen Vink gaat op de 21e foto’s maken en er komt natuurlijk een passende prijs voor de mooiste outfit.

Dansworkshops
Om ervoor te zorgen dat we allemaal een beetje uit de voeten kunnen op de dansvloer, organiseren we een viertal workshops om de basispassen te leren van dé dansstijlen uit de jaren ’30.
Starttijd: 17.00 uur
Date: 21-03-2020