Donderdag 29 februari: Double Dutch Blues Project


Op de vooravond van het Rory Gallagher Tribute staat Double Dutch Blues Project in het café. Op donderdag 29 februari zal in het café gedeelte van De Zon de Double Dutch Blues Project spelen. Dit project draait al sinds 2007 rond harmonicaspeler Hans Duyn. Uit de tijd dat de after parties nog in Café The Rose werden gehouden, speelde deze band al 30 nummers van Rory Gallagher. Het zal zich nu tot een klein aantal beperken, aangevuld met muziek van ZZ Top, Muddy Waters, Willy Dixon, Johnny Winter, Fleetwood Mac e.d.
Rob Verkerk op gitaar en Gino van der Spree op drums, beide bekend van andere regionale bands als Heartburn en X-Cusa. Op bas Dave Burns, die de overleden Dave Bos vervangt sinds 2018. Dave Burns uit Engeland is bekend van de Rory Gallagher Tributes Sinnerboy, Bullfrog Taste Express en The Hellhounds. Op zang Jan van Bodegraven. Mede-organisator en presentator van de Tributes en voormalig eigenaar van The Rose is vanaf het begin betrokken bij de Tributes. In 2017 verliet hij Nederland, om eerst in Ierland, daarna in Frankrijk en nu in Spanje te gaan wonen. Hij komt dus speciaal over voor dit weekend en met DDBP zal hij het startschot geven voor dit muzikale weekend.


Vooraf en in de pauzes van de band nog een Engelse verrassing:
The Whiskey Flowers brengt je een mix van blues, folk en rock en is een powerduo uit Northamptonshire met Steph Ashcroft en Aiden Pryor. Steph wordt beschreven als fel op het podium en toch kwetsbaar door haar songtekstkeuze. Haar invloeden komen voort uit artiesten als Fiona Apple, Connor Oberst, KT Tunstall en The Civil Wars. Aiden, die als frontman en leadgitarist van de Aiden Pryor Band door Groot-Brittannië, Europa en Ierland heeft getoerd, staat bekend om zijn krachtige en boeiende optredens, waardoor zijn fans zowel opgewonden als gebiologeerd achterblijven. Hij wordt vaak vergeleken met een van zijn helden, Rory Gallagher, die een vergelijkbare benadering van de gitaar implementeert met felle passie en energie als geen ander. Wat voor sommigen een onwaarschijnlijke samenwerking leek, is uitgegroeid tot een perfecte combinatie die hun invloeden combineert om je prachtige harmonieën te geven over hartstochtelijk intense gitaar… mis dit nieuwe, opkomende duo niet!
Vanaf 20.30 uur en gratis toegankelijk.