Zondag 5 maart 2023: Afterparty Rory Gallagher Festival met Double Dutch Blues Project en Loaded


Het eerste weekend van maart staat in Wijk aan Zee al jarenlang bekend als het Rory Gallagher Tribute, het grootste Nederlandse 2-daags festival ter ere van de Ierse gitaarheld. De populariteit werd voor de 24ste editie op 3 en 4 maart weer eens bewezen toen het in september binnen 14 dagen was uitverkocht!

Gewoonlijk ook is dat er op de zondag een afterparty is. Op zondag 5 maart 2023 wordt ook die gehouden in De Zon. Vanaf 3 uur ’s middags zijn de deuren open. Als eerste zal Double Dutch Blues Project het podium bestijgen voor een set gevarieerde blues. Nummers die je zo herkent, die je mee kan zingen en lekker op dansen. Ze doen ook een paar nummers van Rory Gallagher. Dat is niet zo gek als je weet dat zanger Jan van Bodegraven mede-festival organisator is en bassist Dave Burns in de vooraanstaande Rory Tribute bands Sinnerboy en TD Hellhounds heeft gespeelt. Verder op mondharmonica Hans Duyn, Rob Verkerk op gitaar en Gino van der Spree op drums.

Na een korte pauze de terugkeer van een andere lokale band: Loaded, met daarin James de Groot (zang), Ben van Egmond (bas), Marco Metzelaar (gitaar) en Leon Groeneveld (drums). Gestart rond het jaar 2000 speelden zij de grootste hits van de IJmondiale super formatie Carlsberg na. Carlsberg met 8 singles waaronder de hits “All the presidents men” en “Kentucky Highball” van 4 elpees hebben een geweldig repertoire waaruit Loaded (vernoemd naar een elpee titel) hun keuze heeft kunnen maken. Na een succesvolle periode stopte de band om zich ieder individueel op andere projecten te richten, maar nu zijn ze dus weer terug voor een set onvervalste IJmond rock.

Kaarten à 10 euro voor deze middag zijn te bestellen via https://www.ticketkantoor.nl/shop/dayafter en kunnen betaald worden met Ideal. Mocht dat niet lukken, kunnen kaarten worden gereserveerd via cafedezonwijkaanzee@gmail.com Vermeld daarbij uw naam en hoeveel kaarten u wilt reserveren. U kunt dan bij de entree betalen.