Zondag 5 mei: Vrijheidsmaaltijd met open podium


5 mei de dag van de Vrijheid

Op zondag 5 mei vieren we in Nederland de Vrijheid.

Al zijn we het in Wijk aan Zee soms niet helemaal met elkaar eens, we hebben en nemen de vrijheid om te zeggen en te schrijven wat we ergens van vinden. Gelukkig maar! Dat is namelijk cruciaal voor een democratie. Het maakt dat wij ons realiseren dat dit niet overal zo is en ook niet altijd zo geweest is.

Daarom vinden wij het belangrijk om elk jaar op 5 mei onze Vrijheid te vieren.

Wandel je met ons mee?

Op zondag 5 mei nodigen de gidsen van Rondje Wijk aan Zee je uit voor een Vrijheidswandeling vol met verhalen over Bets, Wim, Dook, Rietje, Cees en andere inwoners die destijds in Wijk aan Zee woonden.

Er zijn onderweg verrassende en mooie verhalen te beluisteren. We ontdekken waar de slagboom, de tankval en het Lazaret zich bevonden. Waar de Georgiërs, de bunkerbouwers en de Duitse officieren woonden.

Start Vrijheidswandeling 14:00
Er zijn 6 start locaties van waarvan de wandeling gelopen kan worden. Op elke locatie wordt er een verhaal verteld.

Bij je aanmelding kun je aangeven op welke locatie jij graag zou willen starten. We vragen een bijdrage van € 10,-, dit is incl. koffie/thee en consumptie.

Paardentram
Voor de mensen die slecht ter been zijn, rijdt er een paardentram door het dorp. Onderweg worden de verhalen door onze rijdende gids verteld. Hiervoor vragen wij een bijdrage van € 15,- ook dit is incl. koffie/thee en consumptie.

Vrijheidsmaaltijd & Open Podium in Café de Zon
De dag wordt afgesloten met een gratis Vrijheidsmaaltijd in Café de Zon, inloop vanaf 17:00. Dit is een initiatief van Rondje Wijk aan Zee. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus meld je ook daarvoor op tijd aan.

Aanmelding voor 30 april via 5meiwijkaanzee@gmail.com

Tijdens het eten is het podium open voor iedereen die iets wil bijdragen aan het vieren van de vrijheid: een lied, een gedicht, een verhaal of wat je maar wilt. Je kunt je daarvoor opgeven via cafedezonwijkaanzee@gmail.com.