Zondag 6 november – Nooit rust aan de kust


Aansluitend op de podcastserie ‘Nooit rust aan de kust’ organiseren zes journalisten een gespreksavond in dorpscafé ‘De Zon’ met bewoners, belanghebbenden, politici en geïnteresseerden.

We openen het gesprek over de toekomst. De afgelopen periode was er veel frictie tussen bewoners van Wijk aan Zee, industrie en het proces van besluitvorming daaromheen. Met onze podcast hebben wij geprobeerd om de lokale spanningen in kaart te brengen door in gesprek te gaan met sprekers van verschillende partijen.

Werken de huidige democratische processen wel voor dit soort grote besluiten? En welke ideeën zijn er om dit te veranderen? Op deze avond delen aanwezigen hun kijk daarop met elkaar en met ons. Daarnaast bespreken inwoners hoe zij in het vervolg beter betrokken en geïnformeerd willen worden over nieuwe projecten die invloed hebben op hun persoonlijke leefomgeving. Zelf zullen wij onze bevindingen delen die wij tijdens het maken van deze podcast zijn tegengekomen.

De podcastserie komt op 2 november online op de website van NH Nieuws. De gesprekken in de podcast kunnen gebruikt worden als inspiratie voor de gespreksavond.